Cum se folosesc instalatiile de pulverizare pentru vopsire electrostatica

January 20, 2022

CARE SUNT METODELE DE APLICARE A VOPSELEI IN CAMP ELECTROSTATIC

Aplicarea vopselei cu pulbere se face aproape intotdeauna cu un pistol special de pulverizare cu pulbere. Pentru ca acoperirea cu pulbere sa functioneze eficient, pulberea trebuie sa fie incarcata electrostatic. Singura modalitate de a aplica aceasta incarcare este cu un pistol de pulverizare conceput exclusiv pentru vopsire cu pulbere, iar noi suntem unul dintre unicii distribuitori de instalatii de pulverizare.

Aerul comprimat muta pulberea prin pistol dintr-un buncar sau direct din cutia in care este depozitata pulberea. Aerul comprimat sufla pulberea din pistol ca un nor strans format. Pe masura ce pulberea paraseste pistolul, aceasta primeste o sarcina electrostatica. Odata incarcat, norul de pulbere inveleste piesa, iar pulberea se lipeste de suprafata piesei impamantate (care este unul dintre motivele pentru care echipamentul de vopsire electrostatica este atat de usor de utilizat pentru noii operatori).

Daca doriti sa acoperiti cu pulbere electrostatica, aveti nevoie de un pistol de vopsire cu pulbere, care nu trebuie sa lipseasca din vanzarile de instalatii de pulverizare. Exista multe tipuri de pistoale de pulverizare cu pulbere disponibile pe piata. Va recomandam intotdeauna sa investiti intr-un pistol cu, pulbere de calitate profesionala, deoarece acestea sunt mai fiabile si ofera rezultate mai bune. Timelectrocolor este un distribuitor de instalatii de pulverizare potrivit pentru aceste activitati.

Odata ce aveti pistolul cu pulbere, va trebui sa aveti un loc unde sa il folositi. Ori de cate ori pulverizati pudra, o parte din pulbere va ajunge pe podea si in aer, in loc de pe produsele dumneavoastra. Aceasta pulbere ramasa este denumita supraspray. Mentinerea acestei pulverizari excesive in spatiul dvs. de lucru este una dintre functiile cabinei de pulverizare cu pulbere si este in topul vanzarilor noastre de instalatii de pulverizare.

Cabina de pulverizare cu pulbere este conceputa pentru a mentine restul magazinului curat, oferind in acelasi timp o zona bine iluminata pentru a aplica stratul de pulbere. Toate cabinele de pulverizare cu pulbere vor avea unul sau mai multe ventilatoare de evacuare. Evacuarea va folosi filtre pentru a capta cel putin o parte din supraspray.

Sunt disponibile numeroase configuratii de cabine in vanzarile de instalatii de pulverizare, iar obtinerea cabinei ideale depinde in mare masura de ceea ce acoperiti, de disponibilitatea spatiului dumneavoastra si de cerintele fluxului de lucru. Cabinele de pulverizare cu pulbere pot fi deschise sau au usi la un capat. Ele pot fi, de asemenea, incinte in stil tunel cu filtrarea incorporata in podea sau pereti.

Daca aveti constrangeri de spatiu, un perete de pulverizare cu pulbere va poate ajuta sa obtineti fluxul de aer si filtrarea de care aveti nevoie. Un perete de pulverizare este doar un sistem mare de filtrare – in esenta o cabina de pulverizare fara pereti sau acoperis.

Daca doriti sa va reciclati pulberea, trebuie sa va asigurati ca cabina dvs. de pulverizare a pulberii este construita cu un sistem de recuperare. De obicei, acest sistem se va baza pe filtre cu cartus plisate. Acestea va ajuta sa recuperati o parte din supraspray si sa il reutilizati. Acest lucru poate fi foarte rentabil daca intentionati sa utilizati o singura culoare si tip de pulbere pentru acoperirea dvs.

Pulberea uzata este prinsa in filtre si apoi dislocata intr-un recipient de recuperare pentru reutilizare. In sistemele mai avansate, pulberea este reconditionata automat, amestecata cu pulbere virgina si apoi returnata in buncarul de alimentare care alimenteaza pistolul (pistoalele) cu pulbere.

Indiferent de tipul de cabina pentru care decideti, veti avea nevoie de o cabina de pulverizare cu pulbere daca doriti sa obtineti rezultate de calitate si sa mentineti un debit rezonabil din operatiunea dvs. de vopsire, iar noi va putem ajuta, fiind un distribuitor de instalatii de pulverizare acreditat!