Dec 28, 2020 Blog 0 comment

Corectarea zgaraieturilor de pe elemente vopsite cu ajutorul vopsirii in camp electrostatic

Stim cu totii ca piesele vopsite ce sunt supuse la intemperii sau la conditii nefavorabile sau cele care aunt utilizate in mod intens, au tendinta de a suferi daune de tot felul, de la zgaraieturi mici sau mari si pana la alte tipuri de daune care pot afecta fie functionalitatea pieselor in cauza, fie aspectul lor estetic.

Daca din punct de vedere estetic ne gandim ca am putea trece peste acest tip de daune, cand vine vorba de functionalitate trebuie sa ne gandim cu mare atentie la acest punct de vedere.
Piesele vopsite in camp electrostatic, fie ca sunt mici sau mari, au o rezistenta foarte mare la factori externi care le pot afecta : fie ca vorbim despre conditii de uz intens care pot afecta stratul de vopsea sau de intemperii ce provoaca zgaraieturi, toate acestea trebuie luate in considerare si nu trebuie trecute cu vederea.

In primul rand, trebuie sa intelegem mai intai ce anume presupune vopsirea in camp electrostatic si de ce aceasta este un proces atat de rentabil pe termen lung. Vopsirea in camp electrostatic presupune acoperirea unei piese, de orice natura sau dimensiune, cu un strat fin de vopsea pudra care va acoperi uniform ceea ce ne dorim sa vopsim. Din cauza faptului ca pudra care acopera piesa este distribuita cu ajutorul unui pistol de vopsire special, acest strat este nu doar unul foarte fin, dar si unul care nu va prezenta neregularitati si care va asigura un aspect perfect al piesei sau al suprafetei piesei in cauza. Iar acest lucru este deosebit de folositor cand ne gandim ca de vopsirea in camp electrostatic pot beneficia si piese mici precum piese de calculator sau piese din cadrul atelierelor auto, unde fiecare detaliu este deosebit de important.

La vopsirea unor astfel de piese va trebui deci sa luam in considerare si faptul ca statul foarte subtire de vopsea se poate deteriora sau va putea prezenta zgaraieturi in timp. Si atunci, cum am putea sa rezolvam aceste mici probleme sau imperfectiuni? Ei bine, cu ajutorul vopsirii in camp electrostatic. Acest proces ne va ajuta sa reparam si sa corectam eventualele defecte, zgaraieturi sau probleme pe care le-am putea avea cu piesele noastre vopsite. Vopsirea in camp electrostatic este cu siguranta cea mai buna solutie pentru aceste mici reparatii sau pentru corectarea unor defecte ale unor piese vopsite.

Deoarece vopsirea in camp electrostatic presupune un numar de procese menite sa asigure rezistenta stratului fin de vopsea, incepand de la pregatirea pieselor pentru vopsire prin degresarea lor si curatarea de orice fel de posibila impuritate, pana la acoperirea perfecta cu un strat subtire de vopsea a piesei si apoi uscarea sa in cuptoare speciale de polimerizare – toate aceste etape sunt menite sa ne asigure ca piesele noastre vor rezista in timp si ca ne vor tine o viata intreaga. De aceea, fie din considerente estetice sau practice, putem apela acum la corectarea zgaraieturilor pieselor noastre vopsite cu ajutorul vopsirii in camp electrostatic.

Timelectrocolor Timisoara va pune la dispozitie servicii profesioniste de vopsire in camp electrostatic, pentru a fi cu adevarat siguri ca piesele dumneavoastra vor arata bine o viata intreaga si vor rezista la fel de mult.