Vopsirea in camp electrostatic si avantajele sale

June 23, 2020

Cu siguranta am avut cu totii nevoie de servicii de vopsitorie la un moment dat, chiar daca in mod initial nu ne-am gandi ca suntem clientela pentru aceste tipuri de servicii : de la mici retusuri aduse masinii pe care am “agatat-o ” in parcare si pana la piesele de calculator care au nevoie de vopsire, toate acestea se inscriu in doemniul vopsirii in camp electrostatic.

Ce este insa vopsirea in camp electrostatic?

Vopsirea in camp electrostatic este un proces complex ce poate fi aplicat pentru vopsirea de piese ale unor echipamente industriale, pentru vopsirea de jante de masini, la vopsirea unor elemente din MDF, dar si la vopsirea unor componente industriale mai mici, precum componente de calculator sau a surselor externe de calculator.

Vopsirea cu pulbere uscata este si ea un tip de proces de vopsire folosit mai ales in domeniile industriale, acest tip de vopsire presupunand o forma de acoperire cu vopsea care este aplicata sub forma de pulbere uscata.

Aceste tipuri de vopsire prezinta destul de multe avantaje, deoarece vopsirea in aceste fel va asigura ca suprafetele vopsite vor fi acoperite in mod uniform, fara a avea neregularitati, procesul de vopsire va fi unul usor de personalizat dupa necesitatile pe care le poate avea clientul, suprafetele vopsite vor avea o rezistenta crescuta la factori fizici si chimici, iar vopseaua aplicata nu se va exfolia dupa o anumita perioada de timp.

Ca urmare a acestor avantaje evidente pe care le prezinta vopsirea cu pulbere uscata sau vopsirea in camp electrostatic, este destul de usor de inteles de ce firmele care se ocupa cu afaceri in domeniul industrial sau al comercializarii de piese industriale, piese de calculator sau electrocasnice ce trebuie sa reziste ani buni , vor sa apeleze la acest proces si sunt dispuse sa investeasca bani si timp in acest tip de vopsire.

Spre deosebire de vopsirea traditionala, vopsirea in camp electrostatic este un proces complex,care presupune acoperirea perfecta a pieselor in cauza cu un strat uniform de vopsea si care se realizeaza doar in conditii speciale.

Din aceasta cauza, vopsirea in camp electrostaticeste un proces care asigura rezistenta in timp a pieselor astfel protejate. Timelectrocolor va pune la dispozitie servicii profesioniste de vopsire in camp electrostatic, fie ca discutam despre piese de mici sua mari dimensiuni, de la cadre metalice de exterior si pana la piese de dimensiuni mai mici.