Aug 07, 2019 Blog 0 comment

Vopsirea in camp electrostatic – un proces modern

6 avantaje ale vopsirii in camp electrostatic

Vopsirea in camp electrostatic, este deosebit de important sa stim care sunt avantajele principale ale acestui proces de nivel industrial si cum ne putem folosi de el. Vopsirea in camp electrostatic reprezinta un proces complex si consta practic in acoperirerea perfecta cu pulbere fina a unei suprafete, pulbera ce va adera electrostatic la suprafata piesei astfel vopsite.

Avantajul principal al acestui tip de proces de vopsire este ca nu se foloseste un solvent, iar acoperirea este automat mult mai buna. Aceasta pulbere este de fapt nu neaparat o vopsea, ci un polimer care formeaza un invelis de vopsea cu o grosime si acoperire perfecta. Chiar daca in general vopsirea in camp electrostatic este folosita pentru suprafete metalice, in prezent tehnologia de vopsire in camp electrostatic au facut posibila vopsirea unor suprafete diverse precum MDF-ul.

Poate unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui tip de vopsire este deci versatilitatea sa, insa si posibilitatea ca pulberea folosita sa fie reciclata pentru vopsiri ulterioare.
Vopsirea in camp electrostatic va avea o durata de zeci de ani, deci primul avantaj este chiar durata de viata a procesului de vopsire in camp electrostatic in sine. Pe langa toate acestea insa, mai exista cateva avantaje evidente care trebuiesc amintite, si anume :

vopsirea in camp electrostatic permite personalizarea procesului de vopsire in sine, putand sa schimbam culorile foarte repede intre ele
– suprafata care va fi vopsita in camp electrostatic va fi acoperita in mod uniform si fara iregularitati
– suprafetele vopsite in camp electrostatic vor fi foarte rezistente la factori chimici si fizici
– rezistenta in timp a suprafetelor vopsite va fi considerabil mai mare decat in cazul vopsirii traditionale
– vopseaua astfel aplicata nu va avea probleme in ceea ce priveste exfolierea
– culorile folosite pot fi personalizate dupa cererea clientului