Vopsirea in camp electrostatic pentru spatii comerciale

May 20, 2020

Cand ne gandim la un spatiu comercial, ne gandim la un spatiu in care exista foarte mult trafic : cumparatori, angajati, personalul de intretinere si asa mai departe, cu totii tranziteaza zilnic aceste tipuri de spatii.

Insa ce element sare in ochi cel mai mult din cadrul acestor spatii ? Bineinteles, mobilierul si spatiile de depozitare din cadrul acestor magazine. Astfel, mobilierul metalic comercial se regaseste in o multitudine de magazine, de la magazinele de imbracaminte sau incaltaminte, la magazinele de retail si pana la magazinele cu articole sportive sau banalele benzinarii.

Din cauza traficului intens la care sunt supuse aceste magazine insa, trebuie sa ne gandim ce fel de mobilier metalic vom folosi in cadrul lor si cum va fi acesta protejat de factorii care il pot uza. Bineinteles, cea mai sigura alternativa este sa vopsim aceste rafturi sau alte tipuri de mobilier, insa cum stim ce tip de vopsire sa abordam si sa alegem pentru a fi rezistent si convenabil ?

Ei bine, aici putem sa alegem intre doua tipuri de vopsire, si anume :

– vopsirea conventinonala sau
– vopsirea in camp electrostatic.

Cu toate ca prima varianta este cea mai comuna, mai cunoscuta si care care a fi cea mai ieftina, aceasta nu este insa si cea mai rentabila pe termen lung, dat fiind faptul ca este mult mai expusa unor schimbari cum ar fi : schimbarea culorii in timp, aparitia de rugina in timp relativ scurt si exfolierea stratului de vopsea in decurs de mai putin de un an. Astfel, daca ne gandim ca acest strat de vopsea va trebui re-aplicat atat de repede, devine evident de ce nu este chiar rentabil sa folosim aceasta metoda de vopsire.

Cea de-a doua varianta insa, si anume vopsirea in camp electrostatic, prezinta o suma de avantaje : este in primul rand mult mai rentabila pe termen lung, are o rezistenta mai mare la zgaraieturi si lovituri, se poate acoperi mai usor si uniform orice fel de suprafata si, nu in ultimul rand, este un proces foarte ecologic.