Dec 16, 2019 Blog 0 comment

Vopsirea in camp electrostatic – detaliata

4 categorii de produse care sunt vopsite electrostatic

Pe piata de afaceri din Romania exista in acest moment foarte multi intreprinzatori care activeaza in domeniul industrial, de la cei mai mici si pana la intreprinzatorii de talie mare. Ce au acestia in comun insa este foarte simplu de descifrat : cu totii isi doresc sa se faca remarcati pe piata de afaceri, sa ofere servicii de calitate care sa le creeze o baza de clienti stabila si sa dispuna de cele mai bune tactici de marketing.
Daca ne gandim la intreprinzatorii care au nevoie de servicii de vopsitorie, spre exemplu, ne gandim la aceia care au de-a face cu urmatoarele categorii de produse :

– utilaje industriale de orice dimensiune
– jante de masini sau piese de masini care trebuie sa fie personalizate
– componente de calculator care trebuie sa reziste in timp
– diverse parti de mobila ce vor trebui vopsite.

Aici intervine vopsirea in camp electrostatic, care este efectiv cea mai eficienta metoda de aplicare a unei vopseli pe anumite suprafete metalice, dar nu restranse la acest tip de suprafete. Fata de vopsirea traditionala, acest tip de vopsire este unul complet diferit, deoarece nu este utilizat un solvent pentru a pastra continutul vopselei.
Vopsirea in camp electrostatic reprezinta vopsirea cu ajutorul unei pulberi fine care trece printr-un mecanism de pulverizare si care apoi adera la substrat prin procedeul electrostatic. Odata ce acest proces este finalizat, vopseaua pulbere este intarita cu ajutorul unor cuptoare de incalzire si se formeaza un strat uniform de vopsea.

Cu toate ca aceasta vopsire in camp electrostatic se aplica mai ales suprafetelor metalice, el are aplicabilitate in mai multe domenii, asa cum am mentionat mai sus. Si, ca si informatie utila, pulberea folosita in procesul de vopsire in camp electrostatic poate fi un polimer termoplastic sau termorigid. Vopsirea cu ajutorul unei pulberi va crea un strat uniform de vopsea, care sa reziste unor conditii potrivnice, iar suprafetele verticale si cele orizontale vor fi vopsite la fel, ca rezultat al faptului ca pulberea folosita nu curge la vopsire asa cum o face o vopsea clasica.