Vopsirea in camp electrostatic cu lichid

March 8, 2020

In ziua de astazi este din ce in ce mai dificil sa tinem pasul cu toate noutatile in materie de tehnologie care apar pe piata, mai ales atunci cand activam in domenii care se misca din ce in ce mai repede.

De aceea, este cu atat mai important sa stim tot ce ne pune la dispozitie piata din tara noastra si nu numai, pentru a ne asigura ca nu ne pierdem avantul in domeniul in care activam.
Cand vine vorba despre domeniul industrial, trebuie sa avem in vedere intai cerintele pietii si abia apoi noutatile tehnologice, fara a uita insa ca doar din imbinarea celor doua va rezulta reteta succesului.

Utilajele de tip industrial sunt mereu utilaje grele, care sunt folosite la operatiuni complexe si care sunt menite sa reziste in timp, sareziste la intemperii sau conditii meteorologice extreme, deoarece majoritatea acestora vor fi folosite in conditii de exterior, si nu neaparat in interiorul unei hale industriale sau in interiorul unor cladiri. De aceea, acestea vor trebuie sa fie protejate de un strat protector de vopsea, menit sa le fereasca de toate conditiile amintite si sa le ajute sa reziste in timp.

Care sunt insa conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca acest tip de strat protector ? Ei bine, stratul protector de vopsea care va fi aplicat va trebui sa fie in primul rand :

– usor de aplicat, atat ca timp de aplicare, cat si ca metoda
– accesibil din punct de vedere al raportului pret/calitate
– la dispozitia tuturor proprietarilor de utilaje industriale

Astfel, ne putem gandi la mai multe tipuri de vopsire, din care se remarca vopsirea in camp electrostatic. Insa ce alegem dintre diferitele tipuri de vopsire in camp electrostatic? Metoda de vopsire cu lichid in camp electrostatic cu vopsea lichida pe baza de solvent sau pe baza de apa s-a dovedit a fi din ce in ce mai folosita, avand un numar mare de avantaje care nu pot fi ignorate.

– se elimina obligativitatea de a folosi un cuptor de polimerizare
– eliminam deci costurile suplimentare
– putem vopsi piese de dimensiuni mari, care nu pot fi introsuse in cuptor.
– timpul alocat vopsirii scade in mod considerabil
– echipamentul de vopsire se poate transporta usor
– pierderile de vopsea sunt aproape inexistente.