Vopsirea in camp electrostatic – ce presupune ?

July 4, 2021

Vopsirea in camp electrostatic presupune lipsa unui solvent si vopsirea cu ajutorul unei pulberi ce pate fi refolosita, mai ales in cazul cabinelor de vopsire automate, care vopsesc foarte multe componente in timp scurt. Deoarece acest tip de vopsitorie nu necesita un solvent separat si se face in timp foarte scurt, sunt eliminate destul de multe variabile si de costuri care altfel ar fi fost inevitabile.

Vopsirea traditionala implica cateva dezavantaje clare, si anume : suprafata vopsita nu va fi acoperita in mod uniform, va exista posibilitatea unei decolorari rapide si deci necesitatea unei revopsiri, exfolierea stratului de vopsea si asa mai departe.

Cand discutam despre utilaje industriale, ne gandim la cateva caracteristici care diferentiaza aceste tipuri de piese de piese de piesele folosite in mod curent de fiecare dintre noi in viata de zi cu zi. Utilajele de tip industrial sunt mereu utilaje grele, care sunt folosite la operatiuni complexe si care sunt menite sa reziste in timp, sa reziste la intemperii sau considitii meteorologice extreme, deoarece majoritatea acestora vor fi folosite in conditii de exterior, si nu neaparat in interiorul unei hale industriale sau in interiorul unor cladiri.

In cadrul procesului de vopsire in camp electrostatic, este foarte important sa cunoastem toate aspectele care trebuiesc respectate si sa stim care sunt pasii ce trebuie urmati pentru ca procesul de vopsire in camp electrostatic in sine sa fie un succes. Daca pregatirea suprafetelor ce trebuiesc vopsite este primul pas in cadrul procesului de vopsire in camp electrostatic, urmatorii pasi trebuie sa fie si ei luati in serios; de aceea, dupa aplicarea vopselei pe suprafetele pregatite anterior, piesele vor trebui introduse in cuptoare de polimerizare speciale.

Vopsirea in camp electrostatic va acoperi in mod perfect uniform suprafetele in cauza, deoarece un pistol de vopsire, spre exemplu, poate fi folosit pentru a acoperi si suprafete neregulate sau neobisnuite. Deoarece acest tip de vopsire nu dauneaza mediului, ea a fost din ce in ce mai folosita in ultima vreme, in domenii variate si care mai de care mai interesante. In mod normal, atunci cand o piesa este vopsita, se elimina un numar mare de compusi organici volatili care dauneaza mediului inconjurator, insa in cadrul vopsirii in camp electrostatic acest risc este automat eliminat, deoarece se vopseste cu ajutorul unor echipamente speciale care asigura pulverizarea de pudra in conditii de siguranta sporite si care protejeaza astfel mediul.