Vopsirea in camp electrostatic -avantaje si dezavantaje

August 30, 2020

Vopsirea in camp electrostatic este un proces despre care nu se discuta suficient in relatie cu aplicatiile sale in societatea moderna.

Vopsirea in camp electrostatic este un proces complex si este din ce in ce mai frecvent folosita in domenii comerciale : in ziua de astazi vopsitoria in camp electrostatic este folosita la vopsirea jantelor de masini, la vopsirea elementelor de MDF, la vopsirea de garduri sau mobilier, dar si la vopsirea de elemente mai mici precum componente de calculator, precum carcase de calculator sau surse externe de calculator.

Vopsirea in camp electrostatic presupune lipsa unui solvent si vopsirea cu ajutorul unei pulberi ce pate fi refolosita, mai ales in cazul cabinelor de vopsire automate, care vopsesc foarte multe componente in timp scurt. Deoarece acest tip de vopsitorie nu necesita un solvent separat si se face in timp foarte scurt, sunt eliminate destul de multe variabile si de costuri care altfel ar fi fost inevitabile.

Vopsirea traditionala implica cateva dezavantaje clare, si anume : suprafata vopsita nu va fi acoperita in mod uniform, va exista posibilitatea unei decolorari rapide si deci necesitatea unei revopsiri, exfolierea stratului de vopsea si asa mai departe.

Cand discutam despre utilaje industriale, ne gandim la cateva caracteristici care diferentiaza aceste tipuri de piese de piese de piesele folosite in mod curent de fiecare dintre noi in viata de zi cu zi. Utilajele de tip industrial sunt mereu utilaje grele, care sunt folosite la operatiuni complexe si care sunt menite sa reziste in timp, sa reziste la intemperii sau considitii meteorologice extreme, deoarece majoritatea acestora vor fi folosite in conditii de exterior, si nu neaparat in interiorul unei hale industriale sau in interiorul unor cladiri.

Din aceste motive, trebuie sa constientizam conditiile la care trebuie sa fie supuse sau la care vor fi supuse piesele industriale, precum cadrele metalice de exterior, pe parcursul utilizarii lor. Insasi denumirea loc, care contine cuvantul exterior, ne sugereaza cateva dintre caracteristicile pe care acestea trebuie sa le indeplineasca in mod imperios necesar.

Astfel, aceste tipuri de piese trebuie sa fie :

– rezistente din punct de vedere structural
– rezistente din punct de vedere al finisajelor
– capabile sa fie folosite in orice tip de conditii de lucru
– rentabile din punct de vedere al raportului pret/calitate

Prin urmare, trebuie sa ne gandim si la modul in care aceste cadre metalice de exterior vor fi protejate, si anume cum le vom asigura aceasta protectie. Raspunsul este unul simplu, si anume prin protejarea acestor piese cu ajutorul vopsirii lor in camp electrostatic.

Spre deosebire de vopsirea traditionala, vopsirea in camp electrostatic este un proces complex, care presupune acoperirea perfecta a pieselor in cauza cu un strat uniform de vopsea si care se realizeaza doar in conditii speciale.

Din aceasta cauza, vopsirea in camp electrostatic este un proces care asigura rezistenta in timp a pieselor astfel protejate. Timelectrocolor va pune la dispozitie servicii profesioniste de vopsire in camp electrostatic, fie ca discutam despre piese de mici sua mari dimensiuni, de la cadre metalice de exterior si pana la piese de dimensiuni mai mici.