Aug 23, 2019 Blog 0 comment

Pistoalele de pulverizare

3 pistoale de pulverizare indispensabile in vopsirea electrostatica

Pentru aceia dintre dumneavoastra care isi doresc sa beneficieze de cele mai bune servicii de vopsitorie, insa nu stiu ce sa aleaga si isis doresc cea mai simpla solutie la toate problemele lor, Timelectrocolor Timisoara va ofera acum o solutie simpla : pistoalele de pulverizare.
Pistoalele de pulverizare de la Timelectrocolor dispun de trei programe de vopsire incorporate asigura parametrii optimi de vopsire. Astfel, pulberea este fluidizata in interiorul rezervorului de pulbere cu ajutorul unui curent de aer ce trece printr-o placa poroasa din material plastic.
Fluidizarea este comandata de catre unitatea de control si/sau de la pistolul de vopsire. În acest fel pulberea dobânde?te caracteristici asemanatoare cu cele ale unui fluid si este aspirata de injector cu ajutorul aerului de transport.
Amestecul pulbere/aer ajunge la pistolul de pulverizare prin furtunul de pulbere. In pistol pulberea se incarca electrostatic si este depusa apoi pe piesa. Pentru o manuire usoara rezervorul de pulbere este prevazut cu manere.

Ce va punem insa noi la dispozitie ? Aveti de ales intre tipuri de echipamente performante, care va vor usura munca si va vor asigura ca totul va merge ca pe roate, fara a va stresa in mod suplimentar, precum :

Pistol de pulverizare OptiFlex®2 GM03
Pistolul manual de vopsire OptiFlex®2 este perfect echilibrat, usor si ergonomic.In timpul proiectarii un accent deosebit a fost acordat tocmai acestor criterii, astfel incat sa permita o pozitie confortabila a vopsitorului pentru obtinerea unei acoperiri foarte bune si eficiente. Cascada integrata asigura incarcarea eficienta a oricarei pulberi. Duza cu jet plan din noua generatie asigura o distributie uniforma a pulberii in norul de pulbere si o acoperire foarte buna a pieselor cu geometrie complicata.
Telecomanda integrata si racordul rapid de la furtunul de pulbere conductiv deasemena contribuie la obtinerea unei vopsiri de calitate si eficiente.

Unitate de comanda si control OptiFlex®2 CG09
Precizia deosebita in controlul curentului si tensiunii asigura o eficienta maxima si uniformitatea vopsirii. Interfata usor de folosit ofera posibilitatea folosirii celor 3 programe presetate de vopsire. Pentru flexibilitate maxima se pot memora alte 20 de programe aditionale. Pentru vopselele metalice sau cu efect special OptiFlex®2 asigura un control foarte precis si reglaj al curentului mai mic de 10?A

Injectorul OptiFlow IG06 si modulul PowerClean
La proiectarea pompei de pulbere sa utilizat cea mai eficace viziune, pentru obtinerea unui nor de pulbere consistent, cu un consum de aer si pulbere optimizat. Modul de curatare PowerClean™ este o alta noua tehnologie incorporata ce asigura curatarea traseului de pulbere de la injector la pistolul de pulverizare. Utilizarea unei presiuni mari a aerului comprimat (30Nm³/h) imbunatateste performantele echipamentului la pulverizarea vopselelor dificile si face ca schimbul de culoare sa fie deosebit de usor.