Noi progrese in domeniu vopsirii in camp electrostatic

October 11, 2020

O varietate de consumatori industriali, inclusiv industria constructiilor, electrocasnicelor si a autovehiculelor, descopera avantajele procesului de acoperire a bobinelor, în primul rând modul în care uneste calitatea si siguranta mediului.

Producatorii cauta în mod constant procese de productie care si ofere metode de calitate si ecologice. Industria vopselei si a acoperirii nu face exceptie. O noua tehnica de aplicare este acum capabila sa faca aceasta afirmatie. Introdus initial acum aproximativ 30 de ani, dar crescând în popularitate abia recent, procesul de acoperire a bobinei se dovedeste a fi o metoda avantajoasa atât în in SUA, cât si în Europa, în ceea ce priveste siguranaa mediului si calitatea produsului.

Cu acoperirea cu bobina, care consta în aplicarea unui grund si a unui strat de acoperire, exista mai putine deseuri de vopsea si emisiile periculoase sunt reduse la minimum deoarece materialele vopsite sunt întarite la cuptor odata ce sunt aplicate pe banda metalica, o procedura care evapora solventii. În plus, prin pre-acoperire a metalului, se elimina necesitatea unei linii separate de vopsea. Mai important, producatorii observa ca pot avea o durata de viata mai lunga în utilizarea metalelor, precum si un produs mai maleabil, mai abraziv si rezistent la zgârieturi
prin acoperirea cu bobina. Producatorii sai s-au laudat ca metalul acoperit cu bobina poate fi îndoit la 180 de grade fara a se rupe.

Nu este de mirare de ce producatorii analizeaza mai atent acest proces. Pâna în prezent, industria constructiilor a fost consumatorul dominant, folosind mai mult de 60% din metalele acoperite cu bobina pentru acoperisurile si sidingurile cladirilor mari si depozitelor cu beneficii evidente.

În ciuda consumului robust de metale pre-vopsite în industria constructiilor, doar aproximativ 7% din tablele vopsite sunt acoperite cu bobina.

La nivel global, America de Nord si Europa sunt cei mai mari consumatori de metal pre-vopsit. Având în vedere viitorul procesului de acoperire a bobinelor, exista si alte piete care urmeaza sa fie explorate, precum si cele care anticipeaza cresterea, cum ar fi acoperisul rezidential si industriile auto.

Exista speranaa ca, cu un interes crescut pentru aparatele metalice acoperite cu bobina, industria auto va urma în curând exemplul si va elimina electro-acoperirea pe liniile lor de asamblare. În semn de lucruri viitoare, Mercedes Benz a început deja si utilizeze procesul de acoperire a bobinelor în productia automobilelor sale din clasa A. Implementarea la scara completa a procesului de acoperire a bobinelor de catre industria auto ar accelera cu siguranta popularitatea sa, oferind consumatorilor produse de calitate superioara si beneficiind în acelasi timp mediului înconjurator.