Aug 23, 2019 Blog 0 comment

Despre cuptoarele de polimerizare si importanta lor

Informatii utile despre importanta cuptoarelor de polimerizare

Pentru ca vopsirea in camp electrostatic implica echipamente de precizie, foarte sofisticate, este deosebit de important ca procesul de vopsire in camp electrostatic sa fie derulat in cadrul unor locatii specializate si cu ajutorul unei echipe profesioniste, care sa ne puna la dispozitie atat cele mai calitative echipamente de pe piata, dar si o echipa mereu gata sa ne ajute.

In cadrul unui proces de vopsire cu pulbere in camp electrostatic, polimerizarea vopselei pulbere aplicate electrostatic pe piesa se va realiza prin incalzirea acesteia intr-un cuptor de polimerizare, deci este important sa ne dam seama exact cum functioneaza acest tip de echipament.

Cuptorul sau tunelul de uscare se foloseste pentru uscarea suprafetei pieselor dupa operatia de spalare (pregatire a suprafetei) sau zvantarea/uscarea stratului de vopsea lichida depusa pe piese.
Cuptorul sau tunelul de polimerizare se foloseste pentru polimerizarea stratului de vopsea pulbere depusa pe piese in camp electrostatic.

Daca ceea ce va doriti este un cuptor de polimerizare de calitate, Timelectrocolor Timisoara va pune la dispozitie diferite tipuri de cuptoare de polimerizare la specificatiile beneficiarului. Constructia cuptorului este realizata din panouri metalice izolate termic. Incazlirea cuptorului poate fi asigurata intr-una din variantele urmatoare: cu gaz metan, combustibil lichid, GPL sau electric. Din punct de vedere al costurilor in exploatare recomandam utilizarea gazului metan.

Cuptoarele de polimerizare stationare sunt destinate in general atelierelor de vopsitorie cu structura de productie de la productie medie pana la productie de masa.
Deschiderile de trecere sunt prevazute cu perdele de aer pentru a minimiza pierderile de caldura.Cuptoarele sunt prevazute cu sisteme de termostatare pentru a  asigura respectarea riguroasa a ciclului tehnologic. Toate cuptoarele sunt prevazute cu sisteme de siguranta si protectie pentru a asigura o exploatare facila si sigura.

Pentru a ne asigura ca toti clientii nostri sunt mereu multumiti, Timelectrocolor colaboreaza cu nume precum: ELECTROALFA, ARCTIC, ELECTROAPARATAJ, ELBA, AUTOMATICA, GRUP ROMET.