Beneficiile Vopsirii in Camp Electrostatic a Echipamentelor Metalice

November 18, 2021

Vopsirea in camp electrostatic defineste o tehnica de aplicare a vopselei care se bazeaza pe conceptul ca contrariile se atrag. In timpul procesului de vopsire in camp electrostatic, suprafetele metalice care sunt incarcate negativ atrag vopseaua incarcata pozitiv catre echipamentul care este vopsit.

Deoarece sarcina negativa atrage vopseaua ca un magnet, vopseaua „infasoara” toate partile componentelor metalice. Ca rezultat, vopsirea in camp electrostatic ofera o tehnica ideala nu numai pentru acoperirea diferitelor suprafete metalice si zone greu accesibile, ci si pentru a oferi finisaje uniforme si pentru a elimina risipa excesiva de pulbere.

Pentru a intelege de ce antreprenorii de vopsire recomanda vopsirea in camp electrostatic sau vopsirea cu pulbere pentru diferite aplicatii industriale si comerciale, sa aruncam o privire mai atenta la avantajele acesteia.

Uscare rapida

Unul dintre cele mai notabile beneficii ale vopsirii in camp electrostatic sau vopsirii cu pulbere este ca sistemele de acoperire se usuca complet peste noapte. Astfel, afacerile isi pot relua activitatile de indata a doua zi.

In plus, vopsirea in camp electrostatic este mai versatila decat alte metode de aplicare a vopselei, care utilizeaza, de asemenea, incarcaturi electrostatice pentru a atrage produsele de acoperire pe suprafetele metalice. Spre deosebire de vopsirea cu pulbere, de exemplu, vopsirea in camp electrostatic nu necesita operatiuni ulterioare, cum ar fi plasarea componentelor metalice care au fost acoperite in cuptoare speciale pentru intarire. Acest lucru face ca vopsirea in camp electrostatic sa fie potrivita pentru o gama larga de aplicatii la fata locului.

Suprapulverizare minima

Deoarece vopseaua electrostatica asigura o rata de transfer de 98% a produselor de vopsea pe suprafetele metalice, provoaca o suprapulverizare minima spre inexistenta. Aceasta eficienta inseamna ca exista mai putini compusi organici volatili (COV) eliberati in aer.

Finisare perfecta

Referitor la calitatea si eficienta acoperirii, vopsirea in camp electrostatic depaseste adesea alte optiuni de acoperire metalica care pot fi utilizate la fata locului. Atunci cand produsele de acoperire sunt aplicate electrostatic, particulele de vopsea formeaza o legatura puternica cu substratul, oferind un finisaj neted, de inalta calitate, fara urme de perie, picaturi sau bule.

Dar vopsirea electrostatica efectuata de personalul nostru experimentat nu ofera doar un finisaj impecabil oricaror componente si structuri metalice; asigura, de asemenea, performanta stabila in diverse aplicatii, care este similara cu performanta acoperirilor care sunt disponibile in fabrici.

Durabilitate extinsa

Aplicarea profesionala a vopsirii in camp electrostatic imbunatateste rezistenta acestora la medii neprietenoase, cu conditia ca substraturile sa fie pregatite corespunzator si sa fie specificate produsele de acoperire potrivite pentru fiecare aplicare. De exemplu, metoda electrostatica poate fi utilizata pentru a aplica produse epoxidice din doua componente care sunt suficient de rezistente pentru a rezista la conditii dure de operare.

Costuri mai mici

Deoarece vopsirea in camp electrostatic are un efect de acoperire mare, previne eficient coroziunea fara sa afecteze componentele metalice, prelungind durata de viata a acestora. Drept urmare, aceasta metoda de aplicare a vopselei poate genera economii considerabile pe termen lung. De asemenea, aplicarea produselor de acoperire cu echipamente de vopsire in camp electrostatic necesita mai putina munca si material.

Vopsirea in camp electrostatic efectuata de profesionistii nostri experimentati va avea ca rezultat un finisaj impecabil pe orice componenta metalica. Va rugam sa ne contactati astazi pentru mai multe informatii despre procesul de vopsire in camp electrostatic si beneficiile acestuia pentru unitatile comerciale si industriale.