Vopsirea in camp electrostatic si aplicatiile sale

September 19, 2019

Aplicatiile principale ale vopsirii electrostatice

Timelectrocolor Timisoara comercializeaza, insa si produce, echipamente profesionale pentru aceia dintre dumneavoastra care au nevoie de cabine de pulverizare manuale in diverse configuratii pentru a raspunde in mod optim cerintelor specifice ale beneficiarului, pentru ca stim ca fiecare dintre clientii nostri are cerinte specifice care trebuiesc indeplinite intocmai pentru a ne asigura ca sunteti mereu multumiti de serviciile oferite.

Vopsirea electrostatica este un proces diferit fata de vopsirea conventionala in principal datorita faptului ca nu este folosit un solvent pentru a pastra continutul si liantul vopselei intr-o forma lichida.

Vopseaua consta intr-o pulbere fina care curge printr-un mecanism de pulverizare, adera electrostatic la substrat (suprafata piesei vopsite) si apoi este intarita in cuptoare de incalzire pentru a putea forma un invelis de vopsea.

Pentru ca vopsirea in camp electrostatic implica echipamente de precizie, foarte sofisticate, este deosebit de important ca procesul de vopsire in camp electrostatic sa fie derulat in cadrul unor locatii specializate si cu ajutorul unei echipe profesioniste, care sa ne puna la dispozitie atat cele mai calitative echipamente de pe piata, dar si o echipa mereu gata sa ne ajute.

Astfel, pulberea folosita poate fi un polimer termoplastic sau termorigid, iar vopsirea electrostatica este utilizata pentru a crea un strat de vopsea mai dur si mult mai rezistent decat cel obtinut prin vopsire conventionala. Vopsirea electrostatica este in general utilizata pentru acoperirea metalelor, avand aplicabilitate intr-o gama vasta de domenii: constructii, confectii metalice, electrocasnice, automobile, echipamente sportive, instrumente muzicale si multe altele. Din acest motiv, vopsirea in camp electrostatic se pliaza perfect penreu piese precum frigidere, masini de spalat sau altele ce au suprafete metalice care trebuie protejate de factorii externi.

Si, pentru ca stim cat de important este sa colaboram cu nume de prestigiu din domeniu, lista noastra de colaboratori de referinta contine nume sonore din industria romaneasca cum ar fi: ARCTIC, ELECTROLUX ROMANIA, ELBA, AEM LUXTEN LIGHTING Company, STRATUM ENCLOSURES, DUAL MAN, IRROM INDUSTRIE, HAULOTTE GROUP, ELDON, GROVINVEST,
JAEGGI INDUSTRIES pentru a aminti numai cateva dintre cele peste 250 de linii de vopsire montate in toata Romania.