Vopsirea in camp electrostatic – ce echipamente ne trebuie?

May 2, 2019

Atunci cand discutam despre procesul de vopsire, fie ca aducem in discutie vopsirea unor piese de dimensiuni mici sau a unora de dimensiuni mari, despre vopsirea unor piese din lemn sau a unora de metal, a pieselor de uz casnic sau a pieselor utilizate la nivel industrial, exista cativa factori de care trebuie sa tinem cont si cateva aspecte care sunt supuse dezbaterii inainte de a incepe procesul de vopsire propriu-zis. Din acest motiv, procesul de vopsire in sine nu trebuie luat ca ceva usor de realizat, ci mai degraba ca un proces complex ce trebuie gandit cu atentie inainte.

Trebuie mai intai sa discutam sau sa aducem in prim-plan utilitatea le care o va avea obiectul vopsit: discutam aici despre o piesa care va fi utilizata in mediul casnic, de zi cu zi, sau despre una care va fi supusa unor conditii extreme si cate va fi folosita in conditii de lucru industriale ? De asemenea, trebuie sa luam in considerare materialul din care este realizata piesa respectiva si durata sa de viata.

Cat ne asteptam ca aceasta sa reziste si cum vrem sa ne ajute procesul de vopsire in cresterea duratei de viata a acesteia ?

Vopsirea unei componente sau a unei piese de uz industrial, spre exemplu, trebuie sa fie un proces care va ajuta rezistenta sa in conditii extreme de uzura, care va ajuta piesa in cauza sa reziste conditiilor meteorologice extreme si asa mai departe. De aceea, trebuie luata in considerare posibilitatea ca vopsirea clasica sa nu fie o solutie practica si potrivita pentru noi.

Aici intervine procesul de vopsire in camp electrostatic, procedeu care este din ce in ce mai utilizat pentru piesele de uz industrial.

Ce echipamente avem nevoie cand vrem sa vopsim in camp electrostatic?

Deoarece procesul de vopsire in camp electrostatic asigura acoperirea cu un strat de vopsea uniform si este un procedeu rapid care va asigura ca piesele metalice vor fi vopsite perfect, este foarte important sa stim exact ce presupune acesta.

Vopsirea in camp electrostatic necesita echipamente speciale precum pistoale de vopsire speciale sau cabine de vopsire electrostatica, care asigura faptul ca acest proces va decurge perfect.

Tim-Electrocolor Timisoara va pune la dispozitie atat posibilitatea de a va asigura procesul de vopsire in camp electrostatic, cat si ocazia de a achizitiona cabine de vopsire electrostatica de cea mai buna calitate!

Va asteptam cat mai curand!