Mar 08, 2020 Uncategorized 0 comment

Vopsirea cu lichid in camp electrostatic si avantajele sale

Vopsirea in camp electrostatic asigura o vopsire rapida, rezistenta, uniforma si fara neregularitati, deci o putem folosi in nenumarate ocazii ce se pot ivi si pe o multitudine de suprafete, de la suprafete metalice si pana la MDF. Aceasta este folosita in principal in domeniul industrial, precum domeniul constructiilor sau in domeniul pieselor industriale, al atelierelor auto – atunci cand discutam despre perosnalizarea pieselor de masini si asa mai departe.

Care sunt insa avantajele vopsirii in camp electrostatic, dincolo de tehnica folosita ? Ei bine, ele merita amintite :

– vopsirea in camp electrostatic permite personalizarea procesului de vopsire in sine, putand sa schimbam culorile foarte repede intre ele
– suprafata care va fi vopsita in camp electrostatic va fi acoperita in mod uniform si fara iregularitati
– suprafetele vopsite in camp electrostatic vor fi foarte rezistente la factori chimici si fizici
– rezistenta in timp a suprafetelor vopsite va fi considerabil mai mare decat in cazul vopsirii traditionale
– vopseaua astfel aplicata nu va avea probleme in ceea ce priveste exfolierea
– culorile folosite pot fi personalizate dupa cererea clientului

Din punct de vedere tehnic, vopsirea lichida este din ce in ce mai folosita : aceasta este o metoda de vopsire cu vopsea lichida pe baza de solvent sau pe baza de apa, care insa nu implica obligativitatea folosirii unui cuptor de polimerizare, ceea ce reduce in mod considerabil costurile acestui proces. In cadrul vopsirii de acest tip se aplica vopseaua prin pulverizare cu ajutorul unui pistol cu aer sub presiune. Acest tip de echipament aduce dupa sine o mobilitate crescuta si deci devine din ce in ce mai convenabil pentru o gama mai larga de clienti.
De ce sa nu apelam deci la acest proces de vopsire, atat de convenabil si usor pentru noi toti ? Sunati chiar astazi la Timelelectrocolor Timisoara si echipa noastra va va pune la dispozitie toate informatiile necesare!