loading

Echipament Vopsire Electrostatica – Tip Optiflex 1-F

Noul echipament de vopsire manuala asigura obtinere unor rezultate deosebite si a fost conceput pentru o manipulare usoara. Cele trei programe de vopsire incorporate garanteaza parametrii optimi de vopsire.

Pulberea fluidizata in interiorul rezervorului de pulbere este aspirata de injector cu ajutorul aerului de transport. Amestecul pulbere/aer ajunge la pistolul de pulverizare prin furtunul de pulbere.

In pistol pulberea se incarca electrostatic si depusa apoi pe piesa.

Pulberea este fluidizata cu ajutorul unui curent de aer ce trece printr-o placa poroasa din material plastic. În acest fel pulberea dobândeste caracteristici asemanatoare cu cele ale unui fluid.

Aerul total (aer transport+ aer suplimentar) si aerul de spalare se regleaza de la unitatea de comanda si control ,iar aerul de fluidizare se regleaza de la butonul aflat pe stativul unitatii.

 

 

Unitatea de pulverizare OptiFlex 1-F se compune din:

  1. Unitate de comanda si control OptiStar
  2. Pistol de pulverizare OptiSelect
  3. Injectorul OptiFlow
  4. Cadru fix
  5. Rezervor pt. fluidizare PH50 (50 litri)
  6. Placa fluidizare
  7. Airmover (aerisire)
  8. Filtru aer
  9. Furtun de pulbere conductiv
  10. Compartiment pt. al doilea OpiStar

Nota: Pistolul de pulverizare este livrat cu duza cu jet plan si cu duza cu jet circular.

OptiFlex este disponibil si in versiunea OptiFlex 2-F cu doua pistoale si doua unitati de comanda , recomandat pentru cabinele duble de vopsire.

OptiSelect
Pistolul manual de vopsire este perfect echilibrat, usor si ergonomic. In timpul proiectarii un accent deosebit a fost acordat tocmai acestor criterii.
Telecomanda integrata si racordul rapid de la furtunul de pulbere conductiv deasemena contribuie la obtinerea unei vopsiri de calitate si eficiente.

OptiStar
Tehnologia patentata DVC (Digital Valve Control) garanteaza reproductibilitate rezultatelor vopsirii, precum si un nor de pulbere uniform. Debitul de pulbere, tensiunea inalta, curentul si volumul total de aer se regleaza de la panoul frontal. Caracteristicile a mai mult de 20 programe pot fi stocate de OptiStar, inclusiv cele trei programe de baza. Cele trei programe de baza sunt:
– piese plane,
– piese complicate,
– revopsire.
Programul de curatare a furtunului de pulbere este deasemenea o noutate

OptiFlow
Un transport uniform de pulbere si o geometrie interioara care asigura o curatare facila sunt cele mai importante caracteristici ale noului injector. Forma constructiva a injectorului si duza asigura o curatare usoara prin suflare cu aer comprimat.