Cabine de Vopsire Lichida

Aceasta cabina este destinata pentru vopsirea lichida cu solventi organici sau cu dispersii apoase. Cabina este prevazuta cu ventilator si motor, verificate impotriva exploziei si atestate.

Cabina utilizata la pulverizarea solventilor organici sau dispersiilor apoase este proiectata ca si constructie fie din tabla galvanizata, fie din tabla inox.

Pe partea superioara a cabinei se monteaza ventilatorul de absorbtie. Aerul din incinta cabinei este aspirat de ventilator prin intermediul unor sicane si a unor elemente filtrante, din fibra de sticla cu densitate progresiva, si evacuat in mediul exterior. Filtrele cu densitate progresiva au rolul de a opri particulele de vopsea care nu s-au depus pe piesa sau pe peretele sicanat. Ventilatorul de absorbtie creeaza un curent inspre interiorul cabinei de pulverizare, spre elementele de filtrare, astfel vopseaua nu poate sa ajunga din spatiul de lucru in atelier. In zona centrala a spatelui cabinei este amplasat un ecran deflector, care are rolul de a mari eficienta de recuperare a particulelor solide nedepuse pe piesa si de a mari durata de exploatare a filtrului stop vopsea.

Cabina de pulverizare este dotata cu un carucior pentru colectarea vopselei nedepuse pe piese sau scursa de pe ecranul deflector. Caruciorul este amplasat sub nivelul panoului de fund al cabinei.

Pe panoul de fund al cabinei este fixat un suport rotativ pe care se aseaza piesa ce trebuie vopsita si care se poate roti pentru aplicarea unui strat uniform de vopsea. Cabina este prevazuta cu instalatie de iluminat cu protectie Antiex.

Toate elementele de actionare si comanda electrice sunt in executie ANTIEX 2G IIB, putandu-se vopsi in acest fel cu solventi organici sau cu dispersie apoasa. Filtrul mecanic ÅŸicanat poate fi demontat usor pentru a fi curatat periodic.

Nota:  Cabina de vopsire lichida poate fi realizata in diferite dimensiuni, functie de solicitarea beneficiarului.