Echipament Vopsire Electrostatica – Optiflex 2B

Noul echipament de vopsire OptiFlex®2 inglobeaza cea mai avansata tehnologie a vopsirii manuale cu pulbere. Asigura o pulverizare usoara, vopsirea la o calitate si eficienta excelenta in cele mai dificile conditii ambientale, oriunde in lume.

Cele trei programe de vopsire incorporate asigura parametrii optimi de vopsire. OptiFlex®2 B este solutia perfecta pentru laboratoarele producatorilor de pulbere si pentru vopsirea seriilor mici.
Cutia de pulbere se aseaza direct pe masa vibratoare. Fluidizare pulberii se realizeaza prin vibrarea masei de
sustinere a cutiei de pulbere si fluidizarea locala a pulberii sustinut de un curent de aer injectat in tubul
exterior al lancei de fluidizare.
Pulberea fluidizat? este absorbit? prin tubul interior al lancei ?i transportat? la
pistolul de pulverizare.

Din cauza vibr?rii permanente a cutiei vom ob?ine o sc?dere uniforma a nivelului de
pulbere din cutie. Amestecul pulbere/aer ajunge la pistolul de pulverizare prin furtunul de pulbere.In pistol
pulberea se incarca electrostatic si depusa apoi pe piesa. Posibilitatea de rotire la 360º a unitatii de comanda ofera o flexibilitate de adaptare in orice loc de munca.

Unitatea de pulverizare OptiFlex 2-1B se compune din:

  1. Unitate de comanda si control OptiFlex®2 CG09
  2. Pistol de pulverizare OptiFlex®2 GM03
  3. Injectorul OptiFlow IG06
  4. Suport cu masa vibratoare

Nota: Pistolul de pulverizare este livrat cu duza cu jet plan NF20 si NF21.

Prin functia” Precise Charge Control mode (PCC™)” se asigura controlul extrem de precis al curentului chiar si sub 10mA. Asfel este evitata supraincarcarea chiar si a pulberilor pretentioase, cum ar fi cele metalice sau cu efecte speciale si imbunatateste acoperirea zonelor inchise ale pieselor cu geometrie complexa.

Pistol de pulverizare OptiFlex®2 GM03
Pistolul manual de vopsire OptiFlex®2 este perfect echilibrat, usor si ergonomic.In timpul proiectarii un accent deosebit a fost acordat tocmai acestor criterii, astfel incat sa permita o pozitie confortabila a vopsitorului pentru obtinerea unei acoperiri foarte bune si eficiente. Cascada integrata asigura incarcarea eficienta a oricarei pulberi. Duza cu jet plan din noua generatie asigura o distributie uniforma a pulberii in norul de pulbere si o acoperire foarte buna a pieselor cu geometrie complicata.
Telecomanda integrata si racordul rapid de la furtunul de pulbere conductiv deasemena contribuie la obtinerea unei vopsiri de calitate si eficiente.

Unitate de comanda si control OptiFlex®2 CG09
Precizia deosebita in controlul curentului si tensiunii asigura o eficienta maxima si uniformitatea vopsirii. Interfata usor de folosit ofera posibilitatea folosirii celor 3 programe presetate de vopsire. Pentru flexibilitate maxima se pot memora alte 20 de programe aditionale. Pentru vopselele metalice sau cu efect special
OptiFlex®2 asigura un control foarte precis si reglaj al curentului mai mic de 10?A

Injectorul OptiFlow IG06 si modulul PowerClean
La proiectarea pompei de pulbere sa utilizat cea mai eficace viziune, pentru obtinerea unui nor de pulbere consistent, cu un consum de aer si pulbere optimizat. Modul de curatare PowerClean™ este o alta noua tehnologie incorporata ce asigura curatarea traseului de pulbere de la injector la pistolul de pulverizare. Utilizarea unei presiuni mari a aerului comprimat (30Nm³/h) imbunatateste performantele echipamentului la pulverizarea vopselelor dificile si face ca schimbul de culoare sa fie
deosebit de usor.