loading

Cabina de Vopsire Lichida

Descriere tehnica

Cabina utilizata la pulverizarea solventilor organici sau dispersiilor apoase este proiectata ca si constructie din tabla inox speciala.

Pe partea superioara a cabinei se monteaza ventilatorul de absorbtie. Aerul din incinta cabinei este aspirat de ventilator prin intermediul unor ?icane si a unor elemente filtrante, din fibra de sticla cu densitate progresiva, si evacuat in mediul exterior. Filtrele cu densitate progresiva au rolul de a opri particulele de vopsea care nu s-au depus pe piesa sau pe peretele ?icanat. Absorbtia se realizeaza cu ventilatorul montat deasupra cabinei. Ventilatorul de absorbtie creeaza un curent inspre interiorul cabinei de pulverizare, spre elementele de filtrare, astfel vopseaua nu poate sa ajunga din spatiul de lucru in atelier. In zona centrala a spatelui cabinei este amplasat un ecran deflector, care are rolul de a mari eficienta de recuperare a particulelor solide nedepuse pe piesa si de a mari durata de exploatare a filtrului stop vopsea.

Cabina de pulverizare este dotata cu un carucior pentru colectarea vopselei nedepuse  pe piese sau scursa de pe ecranul deflector.

Caruciorul este amplasat sub nivelul panoului de fund al cabinei. Pe panoul de fund al cabinei este fixat un suport rotativ pe care se aseaza piesa ce trebuie vopsita  si care se poate roti pentru aplicarea unui strat uniform de vopsea.Cabina este prevazuta cu instalatie de iluminat cu protectie Antiex.

Pistolul de vopsire lichida nu face parte din furnitura.

Toate elementele de actionare si comanda electrice sunt in executie ANTIEX 2G  IIB, putandu-se vopsi in acest fel cu solventi organici sau cu dispersie apoasa. Filtrul mecanic ?icanat poate fi demontat usor pentru a fi curatat periodic.

Date   tehnice

– lungime L 1410   mm
– latime l 1200  mm
– inaltime H 2850   mm
– Viteza optima a curentului de aer 0,3 – 0,5  m/s
– Debit de aer absorbit 3000 m3/h
– Racordare la retea 3 x 380 V ; 50Hz
– Putere instalata 0,7 kW

Componenta  de livrare

Constructia metalica a cabinei TIM ELECTROCOLOR 1 garn
Ventilator P =  0,55  kW / V = 3000  m3/h / 1  buc.
Tablou electric de comanda Executie  ANTIEX  2G  IIB 1 buc
Lampa cu tuburi fluorescente CFSM 1 buc
Filtru  fibra sticla cu densitate progresiva 1 buc